Plăcuțele

Diverse

Date January 28, 2012
Spread the word:

Cu toate că nu îmi place să critic (mai ales fără a veni cu ceva mai bun) – am zărit azi (28 ianuarie 2012) noile plăcuțe cu săgeată verde. Și m-am dat cu părerea.

Ca și idee îmi pare bună din următoarele două motive:

1. E ceva nou pentru Chișinău și ignoranții au să învețe ce semnificație au (spre deosebire de semafoarele intermitente, care pentru mulți șoferi însemnau că au toată prioritatea din lume și să meargă cât mai repede ca să nu se stingă verdele – de unde și un număr mai mare de accidente din cauza acestora). Placuțele astea or stârni întrebări de genul “Da asta ce-i?!”.

2. Costuri mici – costurile unei astfel de plăcuțe sunt semnificativ mai mici decât a unui semafor (atât costul de achiziție, cât și cel de întreținere).

Sigur că până la ce a făcut Lebedev pentru Istambul, mai avem nițel, însă e mai bine decât deloc (mie personal îmi economisește pe zi vre-o 5-10 minute).

Îmi pare rău că nu am venit cu această sugestie (vezi poza) mai devreme (nu știam cum o sa arate respectivele plăcuțe), însă pe viitor propun ca instituțiile publice să apeleze cât mai des la societate și să conlucreze. Tot ce ține de design – ne putem cel puțin da cu părerea și veni în ajutor când este cazul.

Mulțumesc Unimedia portal de ştiri pentru poză, căci cea făcută de mine este nu prea reușită.